martes, 28 de marzo de 2017

Introducció a la Teràpia Familiar

Primera part (9 a 13 h.) - Joan M. Blanqué
En la primera part del taller s’introdueix la teràpia familiar des de una Óptica experiència seguint la metodologia “Teixits de pensaments” de Johan Norman i Björn Salomonsson basada en el Model grupal de Bion .


L'objectiu és discutir els diversos punts de vista, emocions i fantasies que poden aparèixer quan es presenta un material clínic. Posteriorment, en funció del material estudiat i dels processos observats a nivell del grup s’aplicaran diverses sessions de'Escenoteràpia.Segona part (15 a 19h.) - Ana Barbero
El moment del naixement d’un nou membre és d’especial vulnerabilitat per les famílies: és un moment de canvi, físicament esgotador pels pares, en el qual es desperten vivències molts cops contradictòries: alegria, dubte, tristor, ràbia, culpabilitat, estima, rebuig . El procés d’embaràs, part, criança, alletament estan molt mitificats a la nostra societat, i això fa que no sigui fàcil expressar aquests sentiments.

El grup multifamiliar de criança ofereix un espai segur a on les famílies poden compartir aquestes vivències licitar-les i això els permet sentir-se més segurs, apoderats i vincular-se amb més llibertat amb els seu fill/filla. El grup és obert als nadons i tots els implicats en la seva criança, donant-lloc a un diàleg Inter generacional molt ric que ajuda a aprofitar els recursos de tots els membres, potenciant la resiliència i l’apoderament de tota la família.

El grup multifamiliar de criança és conduit per un equip multidisciplinari i la funció principal dels conductors és oferir aquest espai segur a on les famílies experimenten els factors terapèutics de la psicoteràpia grupal descrits per Yalom-Vinogradov, potenciats per l’efecte multifamiliar Inter generacional.Dates / Horaris

2 de Juny de 2017

9:00 - 19:00


Localització: 
EDAI-UNDOC. c/ Provença 318, entresòl 2ª, Barcelona


Docents:

Joan Manel Blanqué (Psiquiatra i Psicoterapeuta Grupal)

Dra. Ana María Barbero (Pediatra i Psicoterapeuta Grupal)


Preu: 70,00 €